På streiftog i Kristiansund og omegn

Holywoodskiltet i Kristiansund "drives" av kommunen. Her kan man leie seg reklameplass for arrangementer og spesielle begivenheter, eller bare drive egenreklame for Nordmørsbyen Kristiansund. Skiltet står høyt på Nordlandet og er godt synlig fra havna og ellers fra byen.

Kristiansund har blitt en populær cruisehavn. I 2014 gjestet nesten 30 cruiseskip Kristiansund. Bussturer til Atlanterhavsvegen og Håholmen er populært for passasjerene.  Når cruiseskipene kommer inn på havna blir de møtt med kanonsalutt. Et skip med skuddredde amerikanske passasjerer om bord anmodet om å sløyfe salutten. Salutten gikk likevel tror jeg.Kristiansund er hurtigrutehavn selvsagt. Sydgående hurtigrute med avgang kl. 17.00 og nordgående med avgang kl. 23.00 om vinteren og 0200 om sommeren.


Sørsundbrua mellom Kirklandet og Inn landet fra en litt spesiell vinkel. Seilingshøyden holder for hurtigruta, men større båter må gå inn Markussundet mellom Innlandet og Nordlandet.


Her ved Klubba. Havet har vasket rent fjellet som viser en spektakulær geologi.
Populært utfartsområde.


Grip. En gang Norges minste kommune. Nå sammenslått med Kristiansund. Nå er Grip fraflyttet, men om sommeren er det yrende liv der. Daglige anløp med "Sunnmøringen".

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits